11.10.2022

Salih TERZİ

7 şubat 1989'da Bayburt ili Aydıntepe ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokulu tamamladıktan sonra Bayburt Oruç Beyli Köyü Kur'an kursunda hafızlığa başladı. 2005 yılında hafızlığını tamamladıktan sonra İstanbul'da Arapça ve İslami ilimler okudu. Bu süreçte Lise ve İlahiyat Ön lisansı açıktan tamamladı. 2011 yılında İstanbul Başakşehir'e İmam-Hatip olarak atandı. 2013 yılında Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu ve askerlik görevini yerine getirdi. 2016 yılında Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezini Kursiyer olarak kazandı ve 2019 yılında mezun oldu. Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tefsir Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans eğitimi devam etmektedir. Balıkesir İli Bandırma İlçesinde Cezaevi Vaizi olarak görev yapmakta iken Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu Müftülük sınavında başarılı olarak, 10.10.2022 tarihinde Bolu/Seben ilçesine Müftü olarak atanmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan İlçe Müftümüz iyi derecede Arapça bilmektedir.