18.04.2019

Kur’an Kursları Öğrencileri Arası Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an Kurslarına katılımı artırmak, öğrencileri itikat, ibadet ahlak ve siyer gibi temel bilgileri öğrenmeye, Kur’an-ı Kerim’i güzel okumaya teşvik etmek amacıyla, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında Başkanlığımıza bağlı Kur’an Kurslarında okuyan kız-erkek öğrenciler arasında “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması” yapılaması planlanmıştır.

Bu çerçevede, 17.04.2019 Çarşamba günü İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda bir yarışma düzenlenmiştir. Komisyon Başkanlığı’nı İl Müftü Yardımcısı Nihat KÖK’ün yaptığı, İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an Kurslarında eğitim - öğretim gören 18 yaş altı ve 18 yaş üstü erkek-bayan öğrenciler arasında ayrı ayrı yarışmalar yapılmış olup,

18 yaş altı erkeklerde: Gerede Yeni Camii Kur’an Kursu Öğrencisi Mücahit Remzi Çakır,

18 yaş altı bayanlarda: Gerede Hocazade Kemaleddin Efendi Kız Kur’an Kursu öğrencisi Sedef Çağla Çavuş,

18 yaş üstü bayanlarda: Mudurnu Toki Kız Kur’an Kursu öğrencisi Behiye Üremiş birinci olmuşlardır.

Yarışmaların sonunda tüm öğrenci ve öğreticilere İl Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler verilmiştir.