24.12.2018

DİB Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen Konferans Verdi ve K. Kurslarını Ziyaret Etti.

DİB Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen 17.12.2018 Pazartesi günü Bolu İl Müftülüğü Konferans Salonunda sabahtan merkez ve köylerde görev yapan Din Görevlilerine öğleden sonra da İl Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında görevli Kur’an Kursu Öğreticilerine “Etkin ve Verimli Din Hizmetleri Sunumu” konulu bir konferans verdi.

Sayın İşliyen her iki konferansında da. “ Kıymetli arkadaşlar sizler herkese nasip olmayacak görevler icra ediyorsunuz. Sizler bulunduğunuz yerlerde halka ve öğrencilerinize mutlaka ilgi göstermeli onlarla çok iyi diyalog kurmalı ve İslam Dinini en güzel yönleriyle anlatmalısınız. Sizler giyim kuşamınızla, hal hareket ve davranışlarınızla çevrenize iyi örnek olmalısınız. Kur’an-ı Kerimdeki emir ve yasakları, Hz. Muhammet (S.A.V) hadislerini ve yaşantısını en güzel bir şekilde onlara öğretmek zorundasınız. Hepinize sağlık ve sıhhatli ömür diliyorum bulunduğunuz görev yerlerinizde sonsuz başarılar evinizde huzurlar diliyorum.” dedi.

Her iki konferansa İl Müftüsü Orhan Genç, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz, Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Merkez ve Köy Camilerinde görev yapan Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldılar.

Sayın İşliyen öğleden sonraki konferansından sonra Bolu Diyanet Eğitim Merkezini ziyaret etti. Daha sonra  Bölge Yatılı Kur’an Kursu, Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu ve Borazanlar Yatılı Kız Kur’an Kursunu ziyaret ederek yöneticilerden hizmetler hakkında bilgiler aldı ve öğrenciler ile sohbet etti..