07.06.2024

" Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş", dedi.

İL MÜFTÜSÜ HÜSEYİN DEMİRTAŞ, KURBAN VEKALETİNİ, TÜRKİYE DİYANET VAKFI'NA EMANET ETTİ.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş , her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanını, Diyanet Vakfına bağışladı.

Müftü Demirtaş yaptığı açıklamada şunları söyledi :

" Kurban ibadeti mali bir ibadet olması sebebi ile ailemiz fertlerinden en az birinin kurbanını vekalet yolu ile vakfımıza emanet ediyorum. Vatandaşlarımız da, imkan durumuna göre yurtiçi ve yurt dışı tercihlerini kullanarak, kurban vekaletlerini güvenlikle vakfımıza emanet edebilirler" dedi.

Müftü Demirtaş, " Bugünkü hutbede de ifade edildiği gibi 'ihtiyaç sahibi kardeşlerimize kurban etini ikram etmek için gayret gösteren pek çok gönüllü teşekkül gibi Türkiye Diyanet Vakfı'mız da ibadet ve emanet bilinciyle Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu

gerçekleştirmektedir. "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" şiarıyla bu yıl da başta depremden etkilenen iller olmak üzere ülkemizin dört bir yanındaki kardeşlerimize kurban emanetlerinizi güvenle ulaştıracağız. Dünyanın pek çok bölgesinde mazlum, mağdur muhtaçlara yardımsever milletimizin iyilik elini uzatacağız.

Acıları, zulümleri, gözyaşları ve hüzünleri el birliğiyle sevince dönüştüreceğiz. Kimsesizlerin kimsesi olacak, mahzun yüzleri birlikte güldüreceğiz inşallah.

Bu vesileyle sizleri; din görevlilerimiz, il ve ilçe müftülüklerimiz, Türkiye Diyanet Vakfı'mızın internet sitesi aracılığıyla bu iyilik ve hayır kervanına katılmaya davet ediyorum.

Yüce Rabbim kurbanlarımızı kabul eylesin" dedi.