26.04.2024

GENÇLİK HİZMETLERİ EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ

İlimiz il ve ilçe müftülüklerinde çalışan bay ve bayan Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar ve İzci Liderleri katıldı.

GENÇLİK HİZMETLERİ EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ

İlimiz ve ilçelerimizde görevli Gençlik Koordinatörü, Manevi Danışman ve İzci Liderleri olarak görev yapan personelimize yönelik, İl Müftülüğündeki Konferans salonunda iki gün süren "Gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri" düzenlendi.

Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş seminerin açılışında bir konuşma yaptı.

Müftü Demirtaş, müftülük hizmetlerinin ana hedef kitlesinin gençler, çocuklar ve aile olduğunu belirterek , eğitim çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler' , "Yurt ve GSB Gençlik Merkezlerinde Manevi Danışmanlık: Öğrenci Profili, Yurt ve GSB Gençlik Merkezi İşleyiş Modeli, Öğrencilerle İlişkiler, Sınırlar ve Sorumluluklar" konulu sunum yaptı.

Ardından İl Gençlik Koordinatörü Sinan Yerli tarafından "Diyanet Gençlik Hizmetleri" başlığı, BAİBÜ Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Altınöz tarafından "Gençlerle Etkili İletişim Teknikleri ve Liderlik Becerileri" başlığı işlenerek devam etti.

Gençlik Hizmetlerinden Sorumlu

İl Müftü Yardımcısı Mustafa Can'ın "Diyanet Gençlik Hizmet Mekanlarında (Gençlik Merkezi, Genç Ofis) Yürütülen Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti ve Faaliyet Alanları" ve İl Vaizi Kadir Öztürk'ün "Gençlerin Sık Sorduğu Sorular ve Güncel Meseleler" sunumlarıyla ilk gün programı sona erdi.

İki gün süren seminer programının son gününde BAİBÜ Sosyal Bilgiler Eğitim Ana Bilim Dalı Başkanlığı öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Altun "Dijital Medya Okuryazarlığı ve Gençlik Hizmetlerinde Sosyal Medya Etkisi" başlığını,

İzci Lideri Yakup Sarı "Gençlere Yönelik Hizmetlerde Oyun ve Drama Örnekleri" başlığını,

Dr. Ahmet Yılmaz "Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Kapsamında Bireysel ve Grup Görüşme Teknikleri" başlığını,

Bolu Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür ÇARK "Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetlerinde Etkili Sunum Teknikleri, Fırsat Eğitimleri" başlığını işledi.

Son olarak İl Vaizi Harun Bakan ve Manevi Danışman Merve Yiğitoğlu'nun tecrübe paylaşımlarıyla seminer tamamlandı.