18.03.2022

Berat Kandili münasebetiyle 17.03.2022 tarihinde Yıldırım Beyazıd Camiinde hanımlara yönelik kandil programı düzenlendi

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program,Kur'an kursu öğreticilerinden oluşan ilahi grubunun ilahileri ve şiirlerle devam etti.

Programda İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan günün anlam ve önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı.Arslan,şunları söyledi:"Bu gece mübarek gecedir bu gece rahmet gecesidir bu gece şaban ayının on beşinci Berat Gecesi'dir.  hızla elimizden kayıp giden ömüğmüzün  nihayetsiz isteklerimizin  ile

Peygamberimizin bu gece de şu özlü dua da bulunmuştur

" Allahım! Azabından affına, gazabından hoşnutluğuna , senden yine sana sığınırım. Şanın yücedir.Seni gereği gibi övmekten acizim sen kendini övdüğün gibi yücesin"

Berat gecesinin Milletimize ve islam alemine huzur ve mutluluklar getirmesini diler Ramazan ayına ulaşmamızı Yüce Rabbimizinden niyaz ederim

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ardından  Vaiz Kevser Özalp'in "Tevbe" konulu vaazıyla devam etti.Özalp vaazında  şunlara değindi:" Allah Teala o kadar engin merhamet sahibidir ki kullarının O'ndan af ve bağış dilemesinden,günahkar kullarının O'na yönelmesinden büyük sevinç duyar.Allah Rasulü bu konuda bir örnek vererek şöyle buyurur:Kulunun günahlarına tevbe etmesinden dolayı Allah'ın sevinci sizden birinizin ıssız bir çölde devesi ile giderken,onu üzerindeki yiyecek ve içecekle elinden kaçırması üzerine bir ağaç altına gelerek ümitsiz bir halde yaslanıp yattığında,devesini yanı başında görmesi üzerine sevincinden "(Ey Allahım sen rabbimsin,bende senin kulunum diyeceği yerde)yanlışlıkla 'Allah'ım,sen benim kulumsun,ben de senin rabbinim'dediği sevincinden daha çoktur.Allah Teala'nın kullarına sonsuz şefkat ve merhameti vardır.Bizlerde O'na yönelmeli ve bizi bağışlamasını dilemeliyiz.

Ve rahmetiyle alemi kuşatacağını söylüyor.Rabbimizin bu gece Beni Kelb Kabilesinin tüyleri sayısınca insanları bağışlayacağını efendimiz bildiriyor.Bu gece günahlardan bir beraat vesilesidir.Af,arınma ve kurtuluş gecesidir.

Programa Bolu Valisi Ahmet Ümit'in eşi Şengül Ümit,Kur'an Kursu öğrencileri,Bolulu hanımlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti,vaaz ve hanımlar arasında çekilişle verilen hediye takdimi ile devam eden program hatim duasının yapılmasının ardından sona erdi.