24.07.2021

“Kudüs Bilinci ve Şuuru” Yarışmalarına Katılan Öğrenciler Ödüllendirildi.

İnsanlığın kadim mirası, Peygamberlerin emaneti, miracın ilk durağı Kudüs'tür. İlk kıblemiz Mescidi Aksa'yı uhdesinde barındıran Filistin topraklarında zulüm, baskı ve cinayetler devam etmekte; insanlık onuru ve mabet dokunulmazlığı çiğnenmektedir. Bayram sevincine hazırlanan çocuklar, kadınlar ve yaşlılar başta olmak üzere savunmasız ve masum insanlar şehit edilmiş, pek çok kardeşimiz de yaralanmıştır.

Filistinli kardeşlerimizin maddi desteğin yanı sıra manevi desteğe de ihtiyaçları vardır. Aziz milletimiz her zaman olduğu gibi bugün de zalimin karşısında mazlumun yanında durmaya devam etmektedir.

Bu itibarla Filistin ve Kudüs konusunda genç kuşaklarda farkındalık oluşturulması ve devam eden zulümlerin unutturulmaması amacıyla;

Bolu İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü gençler arasında "Kudüs Bilinci ve Şuurunu" canlı tutmak adına Mescidi aksa şiir okuma yarışması düzenledi. Yarışmaya katılan öğrencilere İl Müftümüz Sayın Ali Rıza Tahiroğlu tarafından ödülleri takdim edildi.

Ödül töreni sonrasında İl Müftümüz Tahiroğlu Kudüs hakkında gençlere bilgi vererek bu bilincin devam ettirilmesinin öneminden bahsetti.

Hediye olarak Diyanet İşleri Başkanlığı süreli yayınlarından gençlik dergisi olan "Geçerken" ve Bünyamin Erul’un Kudüs ve mescidi aksa kitabı yanında katılım belgesi verildi.