16.07.2021

Şehitlerimiz İçin Kur’an Tilaveti ve Mevlid-i Şerif Okundu.

Bayrağına, vatanına ve devletine sahip çıkmak üzere hürriyet, irade ve bekasına yönelik girişilen ihanet kalkışmasına hiç tereddüt etmeden silahlara göğsünü siper ederek tankların önüne atılan, devletin bekası, milletin huzuru için canını feda eden aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yad etmek üzere 15 Temmuz Ruhu’nun milletimiz nezdinde ortak bir bilincin dönüştürülmesi amacıyla Diyanet işleri Başkanlığı’nca etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu çerçevede 15.07.2021 tarihinde ilk program Şehitler Kabristanlığında gerçekleştirildi. Din görevlileri Kur’an-ı Kerim tilavet ettiler. Kur’an tilavetinden sonra İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tüm şehitlerimiz için dua yaptı. Program şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilerek sona erdi.

Şehitler Kabristanlığı’ndaki programdan sonra Siteler Camiinde öğle namazından önce 15 Temmuz ve tüm şehitlerimizin ruhuna ithafen Mevlid-i Şerif okundu. İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu mevlid-i şeriften sonra tüm şehitlerimiz için okunan hatimlerin duasını yaptı. Pandemi nedeniyle kurallara uyularak yapılan programlarda Bolu halkı yoğun ilgi gösterdi.