16.07.2021

33 Hafız Büyük Bir Coşkuyla Belgelerini Aldı.

Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi kapsamında Bolu İl Müftülüğü Borazanlar Hacı Mehmet Erkek Kuran Kursu ve MEB Bolu Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri 2020-2021 hafızlık eğitim döneminde büyük bir başarıya imza attılar.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı hafızlık tespit sınavlarında 33 öğrenci başarı sağlayarak hafızlık belgesi almaya hak kazandılar. 13.07.2021 tarihinde Bolu İl Müftülüğü Konferans Salonunda hafızlık mezuniyet ve belge taktim programı icra edildi. Programa Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Osman Kınık, Borazanlar Hacı Mehmet Erkek Kuran Kursu Yöneticisi Muharrem Gürgen, Kuran kursu öğreticileri, hafız öğrenciler ve aileleri katıldı.

Pandemi kurallarına (Maske, mesafe temizlik) uyularak yapılan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an tilavetinden sonra Bolu Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu Osman Kınık hafızlık ve akademik başarının birlikte yürütülebilmesi için neler yapılması gerektiğinden bahsetti. Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ise, hafızlığın değerinden, öneminden ve Kuranın hafızlara kazandırdığı güzelliklerden bahsederek konuşmasına şöyle devam etti: “Bu gün hepimiz için çok mutlu bir gün. Aynı zamanda hem sizin hem bizim için onur ve gurur verici bir gün. Bizler Bolu İl Müftülüğü olarak öğrencilerimize her zaman destek olduk. Onların her türlü ihtiyaçlarını memnuniyetle karşılamaya gayret ettik. Onlardan tek isteğimiz hafızlıklarını biran önce bitirmeleri idi. Öğrencilerimizde hocalarının büyük gayreti ile bu zorlu süreci başarıyla tamamladılar. Yapılan hafızlık tespit sınavında da başarılı oldular. Evlatlarınızla ne kadar övünseniz yeridir. Öğrencilerimiz hafızlar kervanına katıldılar. Onların heyecanını çok iyi anlıyorum. Rabbim sayılarını arttırsın. Hepsine sağlıklı ve hayırlı ömürler dilerim. Hafızlık yapmak zordur. Ama onu ömür boyu korumak daha da zordur. İnşaallah bundan sonraki yaşamları boyunca daha başarılı olup, daha güzel yerlere gelip vatana ve millete hayırlı bir birey olurlar. Onlardan istediğim çok ama çok çalışıp kendileri gibi hafızlar yetiştirmeleridir. Benim bu konuda hiç şüphem yok. Bolu hafızlık yapma açısında çok bereketli bir şehir. Sizler bu yüzden çok şanslısınız. Öğrencilerin her zaman gece gündüz yanında olan hocalarına, anne babalarına, Kur’an Kursundaki yönetici ve hocalarına ayrıca Okul Müdürü Osman Kınık beye teşekkür ederim. Böyle daha nice güzel programlar yapmak dileğiyle Allaha emanet olun” diyerek duygularını dike getirdi.

Program İl Müftümüz Ali Rıza Tahiroğlu’nun yaptığı dua ve 33 hafızın belgelerinin takdimiyle sonlandı. Programa katılan hafız öğrencilerimizin ve ailelerinin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. İl Müftümüz Sayın Tahiroğlu’na memnuniyetlerini belirterek teşekkür ettiler.