21.06.2021

“RAMAZAN SANDIĞI” ÖDÜL PROGRAMI

Bolu il Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen ortaokul öğrencilerine yönelik “Ramazan Sandığı Projesi” çerçevesinde yapılan etkinliklerde yaptıkları ibadetler ve iyiliklerle puan toplayan öğrencilere 12 Haziran 2021’de Bolu Kalıcı Konutlar Merkez Camii’nde yapılan programla ödülleri takdim edildi. Programa Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Müftü Yardımcısı Ahmet Halıcı, müftülük gençlik koordinatörlüğü ekibi, projede görev alan din görevlileri ve öğrenciler ile velileri katıldı. Program geniş alanda covid-19 tedbirleri uygulanarak icra edildi.

Program projeye katılan öğrencilerin Kur’an tilavetiyle başladı. Programda İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ve Gençlik Koordinatörü Dr. Bedriye Yılmaz konuşma yaptı. İl Müftüsü Tahiroğlu, toplumun temel taşını oluşturan ailenin ve toplumun geleceği olan çocuk ve gençlerin eğitiminin önemi üzerinde durdu. Tahiroğlu, aile bireylerinin dini ve manevi anlamda desteklenmesi ile toplumun imar edilmesine yönelik olan proje hakkında bilgi verdi ve projeye katılan öğrenciler ile velilerini tebrik etti.

Gençlik koordinatörlüğünün verdiği bilgilere göre Ramazan ayında projeye dâhil olan 105 ortaokul öğrencisi beşerli gruplara ayrıldı. Her bir gruba gönüllü bir din görevlisi rehberlik etti. Öğrenciler, aileleriyle birlikte farz ve nafile ibadetlerini yapmanın huzurunu idrak ettiler. Ayrıca rehberleri eşliğinde hazırladıkları yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar ve yetim çocuklara bayramlık kıyafetler giydirdiler. Günlük yapılan ibadetler ve iyilikler puan tablosuna kaydedildi. Aldıkları puanlar karşılığında projeye dâhil olan tüm öğrenciler farklı hediyelerle ödüllendirildi. Kur’an Kursu Öğreticisi Hanife Karakuş’un koordinasyonuyla projede rehberlikleriyle görev alan din görevlileri; Mustafa Soykan, Adem Yalçın, Hanife Karakuş, Hilal Altun, Fatma Boztaş, Adile Reyhan Erdoğan, Fatma Peker, Meryem Şen, Hatice Eker, Zemzem Bayrak, Ayşe Nesibe Kaya, Emine Yılmaz, Selma Şişman, Zeynep Yazar, Merve Altundağ, Rukiye Turan, Sümeyye Öztürk, Fatma Bilir, Ayşe Türkmen oldu. Ödüllendirmeler öğrencilerin sınıflarına göre yapıldı. 5, 6 ve 7. sınıflar arasındaki derecelendirme fert ve grup bazında ayrı ayrı gerçekleştirildi.

Öğrencilerin şiirler ve ilahiler okuduğu program, başarı sıralamasına göre tüm öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle son buldu.