21.06.2021

11 Yaşında Hafız Olan Fatih BAYRAKTAR İçin İcazet Töreni Düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında sürdürülen; "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" ile imam hatip öğrencileri eğitimlerini hafızlıkla taçlandırıyor.

Bolu İl Müftülüğüne bağlı Borazanlar Hacı Mehmet Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi alan ve aynı zamanda Bolu Akşemseddin İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi Fatih Bayraktar 17 ay gibi kısa sürede hafız oldu.

03.06.2021 tarihinde İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Okul Müdürü Osman Kınık, Evrensel Hafızlar Derneği Bolu Şube Başkanı Zafer Yıldırım, Hafızlık Hocası İsmail Sarıer, Öğrencinin anne babası ve sınırlı sayıda misafirin katıldığı program pandemi kurallarına uygun olarak hafız öğrenci Fatih Bayraktar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okul müdürü Osman Kınık’ın selamlama konuşması ile devam etti. Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı’nın konuşmasının ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu konuşma yaptı. Sayın Tahiroğlu; “Bu gün çok mutluyum ve gururluyum çünkü, geçtiğimiz hafta yine buradaydım, yine bir icazet programındaydım. Bugün burada olmamızın sebebi; henüz 11 yaşındaki öğrencimiz Fatih Bayraktar 17 ay gibi kısa bir sürede hafızlık eğitimini tamamlayarak "hafız" oldu. Yaşı 11 olmasına rağmen 17 ayda hafız olması çok güzel ve önemli bir başarıdır. Rabbim bir ömür boyu hafızlığını korumayı ve Kur’an’a uygun bir hayat yaşamayı nasip eylesin. Anne ve babasını böyle bir evlat yetiştirdiği için kutluyorum. Başta Okul müdürümüz olmak üzere tüm öğretmenlerine, onu yetiştiren hocasına, Kur’an Kursu yöneticisine ve kurslarımıza maddi ve manevi destek olan tüm Bolu halkına, kısaca herkese çok teşekkür ediyorum. Biz Bolu İl Müftülüğü olarak her zaman öğrencilerimizin ve ailelerinin yanındayız, onlara her türlü imkanları sunuyoruz ve dualarımız her zaman onlarla. Sevgili öğrencimiz Fatih’e bundan sonraki hayatında başarılar ve sağlıklı ömürler dilerim. Rabbimize şükürler olsun. Rabbim sayılarını artırsın!” dedi.

İl Müftümüz Sayın Tahiroğlu’nun konuşmasının ardından hafız olan öğrencimize çeşitli hediyeler verildi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile program sona erdi.