23.07.2024

SENA NUR EREN'İN BÜYÜK BAŞARISI KURUMUMUZU DA MEMNUN ETTİ

Ard arda iki projede birincilik ve ikincilik kazandı.

SENA NUR EREN'İN BÜYÜK BAŞARISI KURUMUMUZU DA MEMNUN ETTİ.

Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliğinde son sınıf öğrencisi Sena Nur Eren..

Gövem Köyü Tatarlar Mahallesi Camii imam-hatibi İsmail Eren hocamızın kızı.

İki önemli projede derece elde etti.

1 "Yapay Zekâ Tabanlı İHA/SİHA Yer Kontrol İstasyonu" projesiyle Savunma, Uzay ve Havacılık kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.

Ülkemizin savunma sanayiine ve teknolojik altyapısına yapacağı değerli katkıların habercisi niteliğinde bir proje olması ile dikkat çekti.

Bu proje ile havacılık ve savunma alanında yeni ufuklar açacağı ve ülkemizi gururlandıracak bir proje olduğu ifade ediliyor.

2 "Fındık Üreticileri İçin Yapay Zeka Tabanlı Mobil Uygulama" projesiyle Gıda ve Tarım kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı.

Hem tarım sektörüne hem de teknolojik gelişmelere katkı sağlama konusunda duyarlılık oluşturdu. Bu proje, fındık üreticilerinin hayatını kolaylaştıracak ve verimliliğini artıracağı ifade ediliyor.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş , imam-hatip İsmail Eren hocamızın kız evladının başarısından dolayı kutladı.

Huzurlu ve mutlu bir aile ve çalışma ortamı sağladığı için babasını tebrik etti.

Müftü Demirtaş, " Kızımızın her iki projede de gösterdiği başarı, araştırmacı kimliği ve ilham verici zekânın bir yansıması olmuş hakikaten başta danışman hocası olmak üzere kızımızın başarılarının devamını temenni ediyor, bundan sonraki çalışmalarında da muvaffakiyetler diliyorum."