17.09.2019

Fadime ARSLAN-İl Müftü Yardımcısı

İstanbul İli Bakırköy İlçesinde doğdu. İlkokuldan sonra hafızlığını tamamlayarak arapça eğitimi aldı. Bakırköy İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Kastamonu Taşköprü İlçesinde fahri olarak Kur’an Kursu Öğreticiliği yaptı. 2008 yılında Kur’an Kursu Öğreticisi olarak Kocaeli İli  Gebze, Gölcük ve Karamürsel İlçe Müftülüklerinde Kur’an Kursu Öğreticiliği yaptı.

2015 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2016 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu vaizlik sınavını kazanarak Kocaeli Karamürsel İlçesine Aile ve Dini Rehberlik Vaizi olarak atandı. 2017 – 2019 yılları arasında Karamürsel Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörlüğünü yürüttü.

2019 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan İl Müftü Yardımcılığı sınavında başarı göstererek Bolu İl Müftü Yardımcılığına atandı. Bolu İl Müftülüğünde halen görevine devam etmektedir. Tefsir alanında yüksek Lisans çalışması yapmakta olup evli ve üç çocuk annesidir.