28.07.2016

Müezzin-Kayyım                              : 6

Hizmetli                                            : 0

TOPLAM                                           : 103

1-Müftülük Hizmet Binası : Mülkiyeti Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait olup, Müftülüğümüze tahsislidir. Eski, kullanışsız ve yetersiz olması sebebiyle yıkılmış olup yerine yenisinin yapılması için çalışmalar tamamlanmıştır.

2- Camilerimiz: İlçe Merkezi ve Mahalleleri dahil 57 Köyümüzde 137 Camide hizmet vermekteyiz.

Halen yapımı devam eden 3 yeni Cami inşaati bulunmaktadır. (Köprübaşı Köyü Değirmenyanı Mahallesi, Mamatlar Köyü, Akçakoca Köyü Karandu Mahallesi)

3. Kur’an Kurslarımız: 5 adet Kız Kuran Kursumuz bulunmaktadır.

4. İnsan Kaynakları: 103 adet dolu, 27 adet boş kadromuz bulunmaktadır. (Müftü, Vaiz, Şef, VHKİ, Şoför, Hizmetli, İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticisi ünvanlarında)

5. Hizmet Aracımız: Müftülüğümüzün resmi aracı bulunmamaktadır. Türkiye Diyanet Vakfı’na ait 14 KH 737 plakalı araç hizmet aracı olarak kullanılmaktadır.

TAŞRA TEŞKİLATI KADRO SAYILARI

YH

TOPLAM

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

Müftülüğümüz mülkiyeti Hazineye ait Kur’an Kursu ve lojman olarak kullanılan iki katlı binanın giriş katında hizmet vermektedir Müftülük Binamız, Müftülük Makamı, Müftülük Kalemi ve Hizmetli odası olmak üzere 3 oda  toplam 60 m2 oluşmaktadır.

HİZMET ARAÇLARI

Müftülüğümüzde mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına ait bir adet Renault Marka binek otomobili  bulunmaktadır.

HAC ve UMRE HİZMETLERİ

Hac ve Umre hizmetleri, Müftülüğümüz bünyesinde bulunan büroda sürdürülmektedir.

Hac ve Umre organizasyonlarında, Başkanlığımız organizasyonunu tercih eden vatandaşlarımız her yıl artmakta ve memnuniyetlerini bizzat Müftülüğümüze gelerek belirtmektedirler.

Hacca ve Umreye gidecek vatandaşlarımız ve görevliler de Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği süre kadar seminere tabi tutulmaktadır.

MÜFTÜLÜK PERSONEL İLİŞKİLERİ

a-Personelle olan ilişkilerimizin temelini insanî ve ahlakî ilişkiler oluşturmaktadır.

b-Personel ile İlişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı mevzuatına uygun olarak, karşılıklı sevgi, saygı ve nezaket kuralları içerisinde, disiplinli bir şekilde yürütülmektedir.

c-Her ayın 15’inde Din görevlileri ile saat 09: 30 da aylık mutat toplantı yapılmaktadır.

Bu toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığımızdan, Valiliğimizden ve Kaymakamlığımızdan gelen talimatlar duyurulmaktadır. Her ay bir kitap okuma kampanyası ve seminerler verilmektedir