25.10.2022

İLÇE MÜFTÜMÜZ

MÜCAHİD DURAL

1994 yılında Sakarya'da doğdu. İlk Öğrenimini Sapanca'da, lise öğrenimini Adapazarı İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. 2013 yılında Şanlıurfa ili Siverek İlçesi Birgeni Köyü'ne İmam-Hatip olarak atandı. 2017 yılında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olmasıyla birlikte aynı yıl Sakarya İli Geyve İlçesi Umurbey Mahallesi Merkez Camii'ne İmam-Hatip olarak atandı. 2018 yılında Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi'ne kursiyer olarak katıldı.

2021 yılında İhtisas eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Sultangazi İlçesi'ne Vaiz olarak ataması yapıldı. Buradaki görevine devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açmış olduğu Müftülük sınavını kazanarak 14.10.2022 tarihinde Bolu İli Kıbrıscık İlçesi'ne Müftü olarak atandı.  Halen Ankara Üniversitesi'nde İslam Hukuku alanında Yüksek Lisans tez çalışmalarını sürdürmektedir.