30.01.2023

Erkan AKSU

1978 yılında Ardahan İli Çıldır İlçesi Damlıca Köyünde doğdu. İlkokulu kendi köyünde ortaokul ve liseyi altı yıl Ankara Şereflikoçhisar İmam Hatip Lisesi’nde bir dönem de Gebze İmam Hatip Lisesi’nde okuyarak 1996 yılında buradan mezun oldu. Vatani görevini Zonguldak Devrek Jandarma Er Eğitim Alayı ve Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı’nda tamamladı. 2001 yılında Gebze Tepecik Köyü’nde fahri imam hatip olarak görev hayatına başladı. 2003 ARALIK ayına kadar Nenehatun Özbay Camii ve Darıca Erenler Camiinde vekil ve fahri olarak görev yaptı. 2003 yılında süresiz vekil olarak Ardahan Çıldır Aşıkşenlik kasabası Camii’ne atandı. 2006 yılında kadroya alındı. 2008 yılında İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi’nde Tashih-i Huruf kursunu bitirdi.    Aynı yıl Sakarya Kocaali Ortaköy Beldesi Camii’ne naklen atandı. 2010 yılına kadar imam hatiplik görevi ile beraber Kocaali ve Karasu İlçelerindeki Kur’ân-ı Kerim hizmet içi eğitim kusrlarını yürüttü. 2009 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans Programını, 2012 yılında İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlitam programını bitirdi. 2012 Yılından 2014 yılına kadar Gebze Sıkselviler Camii’nde İmam Hatip olarak görev yaptı. 2014 yılında Bursa Eğitim Merkezi’nde Tashih-i Huruf kursu mezunları için hazırlanan rehber öğreticilik kursuna katıldı. Üç yıl Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin tasavvuf müsikisi koro çalışmalarına katıldı. Bir yıl kadar konservatuvar eğitimi aldı. 2014-2017 yılları arasında İstanbul Maltepe cezaevi vaizi olarak görev yaptı. 2019 yılında Marmara Üniversitesi’nde Kur’ân-ı Kerîm Okuma ve Kıraat Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. 2020 yılında Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde ihtisas kursunu bitirdi. 2020 Kütahya/Çavdarhisar ilçe Müftüsü olarak görev yaptı. 30.01.2023 tarihinde Göynük İlçe Müftüsü olarak görevine başlamıştır. Ankara Üniversitesi tefsir bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. Evli, üç çocuk babasıdır.