03.04.2024

Minik Öğrencilerimizden Örnek Davranış

Müftülüğümüze bağlı Merkez 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Filistin’de saldırılara maruz kalan kardeşlerimize gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı’na (TDV) bağışladı.

Öğrenciler “Özgür Filistin’in Yanındayız” kampanyası kapsamında kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını, hocaları eşliğinde Gerede İlçe Müftülüğüne getirerek Müftümüz Yüksel Başkan’a teslim ettiler.

Müftümüz Başkan öğrencilerimize Resûlullah (sav) ‘in “Müminler, birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede, tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateşle bu acıyı paylaşan bir bedene benzer.” (Müslim, Birr, 66; Buhârî, Edeb, 27) Hadisi Şerif’ini hatırlatıp bu anlamlı davranışlarından dolayı tebrik etti ve derslerinde başarı temennisinde bulunduktan sonra öğrencilerimize teşekkürlerini ifade etti.