21.10.2016

BOLU İL VE İLÇE DİN GÖREVLİLERİNDEN SURİYE AZEZ HALEP BÖLGESİNE YARDIM

BOLU İL VE  İLÇE DİN GÖREVLİLERİNDEN SURİYE AZEZ HALEP BÖLGESİNE YARDIM

Bolu il ve ilçe müftülük personellerinin yardım ve destekleriyle Suriye Azez Halep bölgesindeki müslüman kardeşlerimiz için 21/10/2016 Cuma günü Müftülük önünde bir program düzenlendi.

Programa Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  İl Müftüsü İzani Turan, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, İl Müftü Yardımcısı Nihat Kök,  Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz, İlçe Müftüleri,   Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Bolu Halkı katıldılar.

İl Müftüsü İzani Turan Programda bir konuşma yaptı. Sayın Turan konuşmasında: “Bolu il ve ilçe müftülük personellerinin yardım ve destekleriyle Suriye Azez Halep bölgesindeki müslüman kardeşlerimiz için 108,000 TL tutarında yardım toplanmış olup, toplanan yardımlar Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi ve Bolu İl Müftülüğü katkılarıyla toplam 953 gıda kolisi ve 5 ton un olarak hazırlanmıştır. Toplanan yardımlar Gaziantep İli Kilis İlçe Müftülüğü’ne teslim edilecektir. Katkılarından dolayı bütün din görevlilerimize ve halkımıza teşekkür ederim.” dedi.

Protokol konuşmalarından sonra Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz’ın yapmış olduğu dua ile  Yardım Konvoyu uğurlandı.