04.10.2018

İl Müftülüğü Yıldırım Beyazıt Camii’nde ve Sevgi Evleri’nde Programlar Düzenledi.

2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde 03.10.2018 Çarşamba günü Merkez Yıldırım Beyazıt Camii’nde saat: 10:30 – 12:00 saatleri arasında bir program düzenlendi.

Bolu İl Vaizi Hatice Büşra Türkcan Çifci ve Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenciler ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen programda önce Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. Daha sonra Sayın Çifci “Kadınların camilere, camileri hayatın merkezine dahil edebilmek” konulu sohbetinde, Camilerin dinimizdeki ve sosyal hayatımızdaki yeri ve önemi, camilerde toplu halde yapılan ibadetlerin müslüman üzerindeki faydaları gibi konularda ayetler ve hadisler belirterek bir sohbet gerçekleştirdi.

Sohbetten sonra Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından ilahiler okundu. Programa gelen vatandaşlar Müftülüğün kadınlara yönelik bu tür faaliyetlerini çok faydalı bulduklarını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Öğleden sonra da; Vaiz Hatice Büşra Türkcan Çifci beraberindeki Kur’an Kursu Öğreticileri ile birlikte, Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün Çocuk Evlerine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sevgi Evlerinde kalan çocuk ve gençlerle teker teker sohbet edilerek özel ilgi alanları hakkında bilgiler alındı.

Sevgi Evleri yönetici ve çalışanları bu tür ziyaretlerin kurumlar arası birlik ve dayanışmayı güçlendirdiğine vurgu yaptılar ve ziyaretlerinden dolayı Bolu İl Müftülüğüne teşekkür ettiler.