17.07.2017

Bolu 'da15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Çoşkulu Bir Şekilde Kutlandı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında on binlerce Bolu’lu vatandaş kent meydanından (Valilik Binası Önü) Demokrasi Meydanına (Belediye Meydanı) kadar ellerinde Türk Bayrakları ile Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüşe Bolu Valisi Aydın Baruş, Yılmaz, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Belediye Başkanı Alaaddin, Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Muammer Alper, İl Müftü Vekili Lütfi Ekici, Bolu Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz, siyasi parti il başkanları ve üyeleri, STK yönetici ve üyeleri,  kamu kurum ve kuruşların müdürleri ve İl Müftülüğü Şube Müdürleri İhsan Subaş ve Emre Keskin, Bolu Merkez ve İlçelerdeki Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğrerticileri ve Kız ve Erkek Kur’an Kursu Öğrencileri ve on binlerce vatandaş katıldı.

Yürüşün ardından Demokrasi Meydanındaki programa tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Akabinde Yeşil Cami İmam-Hatibi İbrahim Yurtcu tarafından Kuran-ı Kerim okundu.

15 Temmuz Cumartesi’yi 16 Temmuz Pazar’a bağlayan gece saat 00:13’te  tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da Yıldırım Beyazıt Camiinden merkezi sistem ile tüm camilerde selalar okundu. Aynı zamanda Din Görevlileri tarafından her iki akşam Yasin-i Şerif okundu. İlk akşam Bolu Eğitim Merkezi Zeki Yavuzyılmaz, ikinci akşam ise Bolu Müftülüğü Cezaevi Vaizi İrfan Yağız tarafından dualar okundu.

15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuzda akşam ve yatsı namazlarından sonra Bilal-i Habeşi Camii İmam-Hatibi ve koro şefi Birol Karakaya ve Bolu il Müftülüğü Tasavvuf Müziği Korosu Vatan Sevgisi, Şehitlik ve kahramanlıkla ilgili eserler okudu. Vatandaşlar tarafından takdir toplayan konserde bazı eserler tekrar okundu.

Bolu Müftülüğü Engelli Koordinatörü ve Çayırpınar Camii Kız Kur’an Kursu Öğreticisi işitme engelli öğrencilerinden oluşan “Konuşan Eller Grubu” Şair Arif Nihat Asya’nın DUA şiirini okudular ayrıca Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu Kazakistanlı Akmercan Majan tarafından Sakarya şiiri okundu.