03.12.2018

İl Müftülüğünden Mevlid-i Nebi Konferansı

Bolu İl Müftülüğü 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde 23.11.2018 Cuma günü Karaçayır Belediye Nikah Salonu’nda Saat: 18:30’da “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu bir konferans gerçekleştirdi.
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından K. Kerim tilavet edildi. İl Müftüsü Orhan Genç Mevlidi Nebi Haftası, Hz. Muhammet (S.A.V) ve Gençlik konusuyla ilgili bir açılış konuşması yaptı. Sayın Genç konuşmasında: “Kıymetli misafirlerimiz davetimize icabet ederek buraya uzaktan yakından geldiniz bu gece çok kıymetli bir misafirimiz sizlere “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu bir konferans verecek. Kendisine ve siz değerli halkımıza teşekkür ederim.” dedi.
Sayın Genç’in konuşmasında sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. Halil AŞTUNTAŞ kürsüye gelerek: “Kıymetli Bolulular öncelikle Bolu’ya gelmekten dolayı çok mutluyum. Cana yakın ve samimi Bolu halkı ile tanıştığıma çok memnun oldum.
Kıymetli misafirler bu konferansımızda Hz. Muhammet (S.A.V) ve gençlik hakkında sohbet edeceğiz. Hz. Muhammet (S.A.V) tüm hayatı boyunca olduğu gibi gençlik yıllarında da herkes tarafından sevilen ve saygı gören bir insandı. O insanlara karşı güler yüzü, samimiyeti, dürüstlüğü, adaleti ve birçok konuda çevresindekilere örnek olmuştur.
Aynı zamanda genç sahabiler onun izinden giderek İslam Dinini en güzel bir şekilde temsil etmişlerdir. Bizlerde İslam Dininin bir ferdi ve Hz. Muhammet (S.A.V) bir ümmeti olarak dürüst, çalışkan, güler yüzlü ve tüm davranışlarımız ile her geçen gün ona layık olmak için daha çok geyret sarfetmeliyiz.” dedi.
Bolu halkının yoğun ilgi gösterdiği konferans sonunda tüm misafirlere, şeker ve Hz. Muhammet ve Gençlik konulu kitaplar hediye edildi.