18.03.2023

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü Programları Gerçekleştirildi.

Çanakkale şehitleri ve bu vatan uğrunda canlarını vermiş tüm şehitler için, Din Görevlileri ve Bolu Halkı tarafından okunan hatimlerin duasını yaptı. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl dönümü nedeniyle, ilk program Garnizon Şehitliği'nde gerçekleştirildi. Törende şehitler anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı. Şehitlikte düzenlenen törende günün anlam ve önemiyle ilgili Piyade Binbaşı Mevlüt Mertoğlu bir konuşma yaptı.

Daha sonra İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen Din Görevlileri, şehitlerin ruhları için Kur’an-ı kerim okudular. Okunan  Kur’an-ı Kerim’in ardından, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu dua yaptı.

Şehitlikteki program Vali Erkan Kılıç ve protokol üyelerinin şehitlerin kabirlerine karanfil bırakmasıyla son buldu.

18.03.2023 tarihinde Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen törene Vali Erkan Kılıç, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Kıdemli Albay Merdin Kışkan, Bolu Belediye Başkan Vekili Cevat Çatladı, Adli Yargı Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, protokol üyeleri, kurum müdürleri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Garnizon Şehitliği’nde yapılan programın ardından Bolu İl Müftülüğü tarafından Yıldırım Beyazıt Camiinde Şehitleri Anma Programı yapıldı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın da katıldığı ve Bolu halkının yoğun ilgi gösterdiği programda, Din Görevlileri tarafından öğle namazından önce Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, Mevlid-i Şerif okundu. Tekbir, salavat ve ilahiler okundu.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu Çanakkale deniz zaferi ve kahramanları ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Çanakkale şehitleri ve bu vatan uğrunda canlarını vermiş tüm şehitler için Din Görevlileri ve Bolu Halkı tarafından okunan hatimlerin duasını yaparak program sona erdi.