29.01.2023

“Kadınlara Yönelik Regaib Kandili Programı” Yıldırım Beyazıt Camii’nde İcra Edildi.

Bolu İl Müftülüğü 26.01.2023 Perşembe günü Yıldırım Beyazıt Camii’nde kadınlara özel “Regaib Kandili Programı” gerçekleştirdi. İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan’ında katıldığı, Müftülük Vaizleri Zeynep Akman, Hatice Büşra Türkcan Çifçi ve Kur’an Kursu Öğreticisi Dilek Başer Aslantekin’in beraber icra ettiği programa, Bolu’da yaşayan kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Müftü Yardımcısı Fadime Arslan bir selamla konuşması yaptı. Sayın Arslan: “Regaib Kandili üç ayların başladığını müjdeleyen ve Ramazan ayı’nın yaklaştığını hatırlatan mübarek bir gecedir. Bu gece Rabbimize bol bol dua edelim. Kaza namazları kılalım. Tevbe ederek günahlarımızdan arınmak için Yüce Allaha yalvaralım.” dedi.

Müftü Yardımcısı Sayın Arslanın konuşmasından sonra Müftülük Vaizi Hatice Büşra Türkcan Çiftçi söz aldı: “Dinimize göre kadın ve erkek yaratılışta aynı değere sahiptir. Yüce Rabbimiz kadını da erkeği de eşref-i mahlukat olarak yaratmıştır. Kadın erkek ayrımı yapmaksızın bu gece tüm müslümanlar için hayır dua edelim. Bu gece bol bol Kur’an okuyalım, kaza namazları kılalım. İslama ve müslümanlara karşı kin ve nefret besleyenlere Yüce Allahtan hidayet dileyelim.” dedi.

Vaiz Çifçi'nin konuşmasının ardından Müftülük Vaizi Zeynep Akman tarafından, Bolu Halkı ve Din Görevlileri tarafından okunan hatimlerin duasının yapılmasıyla program sona erdi.

Programa katılan kadınlar, İl Müftülüğünün kadınlara özel yapılan programlarını takdir ettiklerini söyleyerek, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu başta olmak üzere Müftü Yardımcısı Fadime Arslan ve emeği geçenlere gönülden teşekkür ederiz dediler.