27.01.2023

Ramazan Ayının Habercisi Regaib Kandili Yıldırım Beyazıt Camii'nde Dualar İle İdrak Edildi

Üç ayların ilk kandil gecesi ve Ramazan ayının habercisi olan Regaib Kandili, tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da dualar ile coşkuyla idrak edildi.

Yıldırım Beyazıt Camii başta olmak üzere tüm camilerde akşam namazı sonrası düzenlenen programlara Bolu halkı yoğun ilgi gösterdi.

26.01.2023 Perşembe günü, Bolu İl Müftülüğü’nün düzenlemiş olduğu Kandil Programında, Yıldırım Beyazıt Camii Görevlileri tarafından, Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, Mevlid-i Şerif, ilahi ve kasideler okundu. Tekbir ve salavatlar getirildi. Mevid-i şerifin okunmasının ardından Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından Regaib Kandili nedir, bu geceyi nasıl değerlendirmeli ve yapılması gereken ibadetler hakkında bilgiler verdi.

Sayın Tahiroğlu, Bolu halkının yoğun ilgi gösterdiği ve din görevlileri ile halkımız tarafından okunan hatimlerin duasını yaparak program sona erdi.