29.11.2022

Hediyem Kitap Olsun Kampanyasına Kur’an Kursundan Destek

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle, Dini ve Kültürel değerler göz önünde bulundurularak değişen çağa ve beklentilere uygun kitaba ulaşmak, okuma bilinci kazandırmak, yurt içinden ve yurt dışından gelen yerli ve yabancı yayın taleplerini karşılamak ve ihtiyaç halinde yenilerini üretmek maksadıyla "HEDİYEM KİTAP OLSUN" adıyla bir proje hayata geçirildi.

Proje ile yurt içi ve yurt dışındaki ilgili okullarda eğitim gören öğrencilere, üniversitelere, Kur'an Kurslarına, gençlik ve kültür merkezlerine, cezaevlerine, İslam ile yeni tanışanlara ve İslam Dini hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere vb. okuma bilinci ve alışkanlığı kazandırmak hedeflenmiştir.

Bu çerçevede Bir Kitapta Benim Hediyem Olsun sloganı ile yola çıkan Bolu Müftülüğüne bağlı Sağlık Mahallesi Dodurga Camii Kız Kur’an Kursu Öğreticileri, mutlulukları gözlerinden okunan yaş ortalaması 30’un üstünde olan öğrencilerle beraber 25.11.2022 Cuma günü Yıldırım Beyazıt Camii’nin yanında stand açarak evde hazırladıkları çeşitli el emeği yiyecekleri vatandaşlara uygun fiyata vermek suretiyle projeye destek oldular.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu konu hakkında bir açıklama yaptı: “Yaş ortalaması 30’un üstünde olan öğrenciler yağmur ve soğuk demeden büyük bir istekle kursa devam ediyorlar. Yapmış oldukları bu hizmetin gururuyla bugün ‘Bir Kitapta Benim Hediyem Olsun’ sloganı ile bir çok Kur’an Kursumuza örneklik teşkil ettiler. Devletimizin güzide kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her zaman bu tür faaliyetlerinde gönüllü olarak yer alacaklarını ifade ettiler.

Ben bu güzel organizasyonda emeği geçen tüm vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Ayrıca kursumuzdaki görevli Nevin Ülper ve Hatice Mülayim hocalarımıza da rehberlik ettikleri için müteşekkirim” dedi.