28.11.2022

Bolu İl Müftülüğü 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde Stand Kurdu

Bolu İl Müftülüğü 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri çerçevesinde, 25.11.2022 Cuma Günü Valilik Meydanında bazı kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte farkındalık oluşturmak amacıyla bir stand kurdu.

Kurulan standda İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri, Bolu Valisi Erkan Kılıç başta olmak üzere, standı ziyaret eden tüm ziyaretçilere İl Müftülüğü’nün kadın ve aile ile ilgili çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yaptılar.

Konu ile ilgili Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu bir açıklama yaparak: “İslam öncesi cahiliye dönemini, haklı olarak hepimiz olabildiğince eleştiririz. Bilhassa diri diri kumlara gömülen kız çocuklarının çığlıklarına çağlar ötesinden kulak kesilip, bu vahşeti lanetleriz. Fakat cehaletin, sadece bir çağın değil, bütün zamanlarda var olan bir zihniyetin ve anlayışın sorunu olduğunu unuturuz. Bugün kadına yönelik her türlü şiddet ve zulmün aynı zihniyetin ve anlayışın doğurduğu bir sonuçtur.

Bu günün dünyasında şiddet, din, dil, ırk ve sosyal statü tanımaksızın bütün insanlığı tehdit eden bir boyutta yaşanmaktadır. Ne yazık ki bu tehdidi en ağır biçimde yaşayanlar kadınlar ve çocuklar olmaktadır. Gün geçmiyor ki, zalim ve gaddar zihniyetler bir cana kıymasın.

Bizim inancımızda ve örfümüzde ‘Kadına el kalkmaz’ denir. Resulullah Efendimiz (S.A.V): ‘Müslüman, diğer müslümanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir. Mümin de insanların canları ve mallarını kendisine karşı emniyette bildikleri kişidir’ ( Tirmizî, İman) buyurmaktadır.

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" etkinlileri kapsamında şiddetle ilgili farkındalık oluşturmak ve müftülüğün hizmetlerini tanıtmak amacıyla Valilik meydanında kurulan stantda il müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri ziyaretçilere kadın ve aile ile ilgili müftülük çalışmalarını anlattılar.

Ayrıca Başkanlığımızın kadın ve aileyle ilgili çeşitli yayınlarının da sergilendiği standa gelen ziyaretçilere çeşitli kitaplar hediye edildi” dedi.