15.06.2022

BASIN AÇIKLAMASI

12 Haziran 2022 Pazar günü Bolunun Sesi https://www.bolununsesi.com/ İnternet sitesinde “Müftü yardım paralarını nerelere harcadı?” başlıklı haberde iddia edilen konular hakkında aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur.

Son zamanlarda, yerel basında, kurumlarımız ve çalışanları ile alakalı periyodik olarak yıpratmaya yönelik yapılan hilafı hakikat haberleri oldukça manidardır.

Bundan 11 ay önce kargodan yeni gelmiş kutuların fotoğrafları yayınlanarak TDV tarafından alındığı iddiası tamamen gerçek dışı olup, Bolu il müftülüğüne yeni atanan Şube Müdürü için büro masası ve çalışma koltuğu resmi ödenek ve teklif usulü ile alınmış olup, Şube Müdürü tarafından kullanılmaktadır.

Ayrıca müftülük makam Odasında gizli kamera iddiası da tamamen gerçek dışı olup, yalan ve iftirada sınır tanımadıklarını ortaya koymuştur.

Türkiye Diyanet Vakfı Bolu şubesi için iddia edilen tarihten önce ve sonra camilerden yardım toplanmamıştır.

Bunların bilinmesine rağmen, sırf TDV Genel Merkez tarafından Bolu şubesindeki üyelikten çıkarılmasını hazmedemeyip kurumlarımıza ve çalışanlara yalan ve iftira dolu şikâyetlerini, önce TDV Genel Merkezine ve daha sonra da DİB’na yapmış, kurum müfettişlerince soruşturmalar yapılmış, ancak yapılan işlemlerin doğru olması sebebiyle müşteki kişi istediği sonucu alamamış olmanın öfkesi ile, şimdide aynı iddiaları basın aracılığı ile yapmaktadır.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur. 15.06.2022

BOLU İL MÜFTÜLÜĞÜ