15.06.2022

Hacı Adayları Dualarla Kutsal Beldelere Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2022 Yılı Hac Organizasyonu ile Bolu’dan Hac görevini yapmak için kutsal topraklara gidecek hacı adayları Bolu İl Müftülüğü önünden dualarla uğurlandı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program tekbir ve ilahilerin okunması ile devam etti. İl Müftüsü Sayın Tahiroğlu programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Müftü Tahiroğlu konuşmasında: “Bolu’dan 93 hacı adayımızı bu sene Cenabı Allah’ın izni ile kutsal topraklara uğurlayacağız.

Kıymetli hacı adaylarımız, Allah nasip etti ve bu sene sizler kutsal topraklara gitmek için Yüce Rabbimiz tarafından Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in misafiri olarak çağrıldınız. Sizler bizleri yani Bolu’muzu temsilen oraya gidiyorsunuz. Ne mutlu sizlere.

Kutlu yolculuğunuzu Yüce Allah (c.c) mübarek eylesin. Hac, başlangıcından dönüşüne kadar çeşitli zorlukların olduğu ama sabırla bunların üstesinden gelebileceğiniz bir yolculuktur. Her zaman ve her herde sabırlı olmalısınız. Cenabı Allah sabrınızı bol eylesin. Kalp kırmadan ve çevrenizdeki insanları incitmeden görevlerinizi yapın inşaallah.

Bu fırsat her zaman ele geçmez. Sizler yaşayacağınız dakikaları dahi çok iyi değerlendirin. Yapacağınız dualarınız vatanımızı, milletimizi ve tüm müslüman kardeşlerimizi kapsayacak şekilde olsun.

Rabbim sizlere kazasız belasız bir şekilde gidip gelmeyi nasip etsin haccınızı şimdiden kabul etsin. Kutsal beldelere Mekke-i Mükerreme’ye, Medine-i Münevvere’ye bizden selam götürün” diyerek duygularını dile getirdi.

Duygusal anların yaşandığı programda yakınları tarafından gözyaşları ve dualarla kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

İl Müftüsü Sayın Tahiroğlu’nun konuşması ve yaptığı duanın ardından hacı adayları kutsal beldelere uğurlandı.

Duygusal anların yaşandığı, hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları görülen programa Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, müftülük personeli ile hacı adaylarının yakınları ve vatandaşlar katıldı.