23.05.2022

15 Saatte Ezbere Kur’an’ı Hatmetti

Bolu İl Müftülüğüne bağlı Uluslararası Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayan, aynı zamanda Bolu Altındağ Kız İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Tuğba Akın için, 21.05.2022 Cumartesi günü Sandallar Kız Kur’an Kursu Konferans Salonunda bir program gerçekleştirildi.

Program İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Kur’an Kursu Öğreticileri, Hafız öğrencinin ailesi ve yakınları aynı zamanda hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerin katılımları ile başladı. Ardından Hafız öğrenci Tuğba Akın tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Kur’an tilavetinden sonra İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu bir konuşma yaptı. Sayın Tahiroğlu: “Sandallar Uluslararası Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursumuzdan bugüne kadar çok öğrencimiz hafız oldu. Bugün de 16 yaşındaki Tuğba Akın 15 ay gibi kısa bir zamanda kendisinin gayreti ve hocası Zekiye Yılmaz’ın özverisi ile hafızlık eğitimini tamamladı.

Ayrıca bu arkadaşınızın bir özelliği de, doğal ihityaçları hariç 15 saat gibi bir sürede bir oturuşta Fatiha Suresinden Nas Suresine kadar ezbere tekrar okuyarak bir kez daha hatim etmiştir. Kendisini, anne babasını ve ona her zaman destek olan hocasını kutluyorum.

Kıymetli öğrenciler, Sizler bizim göz bebeğimizsiniz. Sizin rahat bir eğitim görebilmeniz için her türlü imkanı sağlıyoruz. Tek istediğimiz okuyup bir an önce hafızlığınızı tamamlamanız. Hafızlık yapmak zordur ama onu ömür boyu korumak daha zordur. Her gün tekrar etmek, her gün taze tutmak gerekir. Sizlerin de bu arkadaşınız gibi başarılı olacağınızdan eminim. Gönülden başarılar dilerim.” Diyerek duygularını dile getirdi.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu konuşmasının ardından okunan hatimin duasını yaparak öğrenciye başarılarının devamını diledi.