18.05.2022

Vakıflar Haftası Münasebetiyle Yıldırım Beyazıt Camii’nde Mevlid-i Şerif Okundu

9-15 Mayıs Vakıflar Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bolu İl Müftülüğü’ne bağlı Kur’an Kurslarında hafızlık yapan öğrenciler tarafından her birisi bir cüz okuyarak hatmedildi.

13.05.2022 Cuma günü Yıldırım Beyazıt Camii’nde İl Müftülüğü’nün görevlendirmiş olduğu din görevlileri tarafından Mevlid-i Şerif tilavet edildi.

Mevlid-i Şerif’in okunmasından sonra, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu bir konuşma yaptı. Sayın Tahiroğlu, Vakıflar medeniyetin temel kurumlarındandır. Eğitim, kültür, sanat ve mimari gibi sosyal hayatın her alanına paylaşma geleneğinin bir ürünü olarak, Anadolu'daki 1000 yıllık medeniyetin asli unsuru olan vakıflar, milletin Allah'ın rızasını kazanma temelinde insanlara iyilik yapma düşüncesiyle var olmuştur.” dedi.

Konuşmasının sonunda bizlerde bu eserlerin temsil ettiği infak kültürünün gelecek nesillere ulaşmasına ve korunmasına bundan sonrada devam edeceğiz” dedi. Ardından okunan hatimlerin duası İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından yapılarak program sona erdi.