29.05.2020

Bolu’da Sosyal Mesafeli İlk Cuma Namazı Kılındı.

Bolu’da normalleşme süreci kapsamında alınan kararlar doğrultusunda sosyal mesafe kuralına uyularak ilk cuma namazı kılındı. Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsün Türkiye’de ortaya çıkmasının ardından alınan tedbirler kapsamında 16 Mart tarihinden itibaren cemaatle namaz kılınamamıştı.

Normalleşme sürecinde atılan adımlar kapsamında kalkan kısıtlamalarla birlikte Bolu’da aylar sonra ilk kez cuma namazı sosyal mesafe kuralına uyularak cemaatle birlikte camilerin bahçelerinde, semt pazar yerlerinde, uygun açık alanlarda kılındı.

Evlerinde abdest alan, maske takan ve seccadesini getiren vatandaşlar, başta Yıldırım Beyazıt Camii olmak üzere camilere akın etti. Alınan önlemler çerçevesinde sosyal mesafeli saflara geçen vatandaşlar, uzun bir aranın ardından cuma namazı kılmanın sevincini yaşadı.