30.03.2020

Din Görevlilerimiz Vatandaşlar İçin Seferber Oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkması sınırlandırılan 65 yaş ve üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturduğu "Vefa Sosyal Destek Grubu", Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yaptığı yardım çağrısının ardından Bolu İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi olarak İl Müftümüz ve  TDV Bolu Şubesi öncülüğünde 65 yaş üstü vatandaşlara  desteklerimiz devam ediyor.

Evde destek çalışmaları kapsamında Din görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri yaşlı, engelli ve kronik hasta olan vatandaşları evlerinde ziyaret edip ihtiyaçlarının olup olmadığını sorarak, ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını alarak evlerine kadar bırakıyor, öbür taraftan vatandaşlara dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Koronavirüs salgınının bir an önce son bulması ve hastaların şifaya kavuşmaları için yatsı ezanı sonrası tüm camilerden dualar ediliyor. Vatandaşlar da minarelerden yükselen dualara evlerinden amin diyerek eşlik ediyor.

İl Müftümüz Orhan Genç; “Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde Koronavirüs salgını ile karşı karşıya. Bu sebeple şu zor günlerde 65 yaş üstü, engelli ve kronik hastalığı olan gruplar kapsamında olup evden çıkamayan kimsesi bulunmayan vatandaşlarımızın taleplerini karşılanması hususunda Din görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri de aktif olarak görev almaktadır.

Her bir görevlimiz görev yaptığı mahalde, virüs salgını nedeniyle sokağa çıkamayan yaşlı, engelli ve kronik hasta olan vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarının karşılanması noktasında evleri ziyaret etmektedirler. Bu sebeple vefakâr Din Görevlilerimizi yürekten kutluyorum, onlara kolaylıklar diliyorum.

Ayrıca tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler dileyerek onları her gün yatsı ezanından sonra minarelerden yükselen dualara “Amin” demeye davet ediyorum” dedi.