27.03.2020

İl Müftülüğümüz Tarafından Görevlendirilen “Vefa Sosyal Destek Grupları” Vatandaşın Hizmetinde

İçişleri Bakanlığının talimatıyla Bolu Valiliği koordinesinde, sokağa çıkması yasaklanan tek başına yaşayan veya herhangi bir yakını olmayan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Grupları” görevlerine başladı.

Sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşlar, zorunlu ve temel ihtiyaçlarına yönelik taleplerini oluşturulan ALO 112, 155, 156 hatlarını arayarak söylüyor. Gelen talepler, bölge ve görev ayrımı yapılmaksızın alınarak doğrudan Vefa Sosyal Destek Grupları’na iletiliyor.

Yapılan çağrılar sonucunda, evlerinden çıkmayan vatandaşların tüm isteklerine cevap veren ekipler, evlere gıda kolisi, yemek, ilaç alımı ve diğer tüm istekleri yerine getiriyor.
Bolu Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Müftülük ve Kızılay ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görevlilerinden oluşan ekipler, talepleri en kısa sürede değerlendirerek vatandaşların yardımına koşuyor.

Bu çerçevede Bolu Valiliği koordinesinde İl Müftülüğümüz tarafından görevlendirilen Vefa Sosyal Destek Grubundaki Manevi Danışmanlar, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri görevli oldukları mahalde hijyen kurallarına uyarak tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmaktadırlar.