09.08.2019

İl Müftümüz Orhan GENÇ'in Kurban Bayramı Mesajı

Yüce Allah’ın biz kullarına sevinç ve mutluluk kaynağı olarak armağan ettiği kutlu zaman dilimlerinden biri olan Kurban Bayramı’na kavuşmanın hazzını yaşıyoruz.

Bayramlar, Müslümanlık bilincimizi yenileyen; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren, birlik, beraberlik, paylaşma, dayanışma, sevinme ve sevindirme günleridir.

Kurban; Rabbimize yakın olma arayışıdır. Teslimiyet, sadakat, fedakârlık ve paylaşmaktır. birbirimize, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olmak demektir.

Bayram günlerini fırsat bilerek, ailemiz, akrabalarımız, yakınlarımız ve dostlarımızla bayramlaşmalı,  sevgi ve merhamete muhtaç yetim, garip, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin yanında bulunmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Bolu halkımız olmak üzere, tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik eder, bayramın başta ülkemiz milletimiz ve insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederim.

Orhan GENÇ

Bolu Müftüsü