30.07.2018

Bolu Valisi Aydın BARUŞ Okullarda Açılan Yaz Kur’an Kurslarını Ziyaret Etti

Bolu İl Müftülüğümüzce yaz dönemi ve kış döneminde anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde talep eden tüm öğrencilerimize Değerler Eğitimi ve Kuran Eğitimi ve Dini Bilgiler alanında Bolu Valiliğinin himayesinde İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde eğitim öğretim yapılmaktadır.

Bu yılda Yaz Kur’an Kursları’nda 11 Anaokulu, 4 Ortaokul, 20 İlkokulda ve 1 Turkuvaz Eğitim Kurumlarına bağlı ilkokul ve ortaokulda olmak üzere toplam 36 okul ve 140 sınıfta Yaz Kur’an Kursları açılmıştır. Açılan kurslarda öğrencilerimiz sınıf ortamında, sosyal alanların bulunduğu mekanlarda açılan bu kurslara vatandaşlarımız tarafından yoğun talep görmekte ve takdirle karşılanmaktadır.

Bu kapsamda Bolu Valimiz Sayın Aydın BARUŞ, İl Müftümüz Orhan GENÇ, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf CENGİZ ve Müftülük Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İhsan SUBAŞ 27.07.2018 Cuma günü tarafından okullar ziyaret edilerek Yaz Kur’an Kursları yerinde incelenmiştir.

Sayın BARUŞ ve İl Müftümüz Orhan GENÇ öğrencilerle sohbet ederek onların Yaz Kur’an Kursları hakkında düşüncelerini almış, çocuklarımızın kursların başından beri öğrendikleri sureleri ve duaları dinlemişlerdir.