30.04.2018

Kız ve Erkek Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğrencilerine “DİN İSTİRMARI İLE MÜCADELE” Konulu Panel Gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Din İstismarı ile mücadele etmek ve bu konuda Kur’an ve Sünnete dayalı sahih dini bilgi ile aydınlatmak amacıyla, Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri için 27.04.2018 Cuma günü sabahtan Bolu Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi, öğleden sonra Erkek Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonunda DİB Sicil Daire Başkanı Orhan İŞLER, DİB Dinler ve Kültürlerarası İlişkiler Daire Başkanı Sema YİĞİT, DİB Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet AKKUŞ bir panel gerçekleştirdi.

Sayın Orhan İŞLER’in başkanlığını yaptığı her iki panelde de, DİB Dinler ve Kültürlerarası İlişkiler Daire Başkanı Sema YİĞİT dini, milli ve manevi değerlerimizi istismar eden DEAŞ Terör Örgütü, DİB Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet AKKUŞ ise FETÖ Terör Örgütü’nün ne amaçla kurulduğu, nasıl bu kadar yayıldığı ve dini alet ederek halkı nasıl kandırdıkları hakkında kapsamlı bilgiler verdiler. Panalistler tarafından yazılı olarak sorulan sorulara cevaplar verildi. Panel sonunda her iki okulun müdürleri tarafından panalistlere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Okullarda yapılan panellere, İl Müftüsü Orhan GENÇ, Müftü Yardımcısı Nihat KÖK, okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.