19.06.2018

İl Müftülüğümüzde 2018 Yılı “Hac Hazırlık Kursları” Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığının 2018 Yılı Hac Organizasyonu çerçevesinde, Başkanlığımız ve yetkili acentalar ile hacca gitmek üzere kesin kayıt yaptıran vatandaşlarımız için 19-20 Haziran 2018 tarihleri arasında İlimiz Müftülüğü Konferans Salonu’nda “Hac Hazırlık Kursları” gerçekleştiriliyor.

19.06.2018 Salı günü, İl Müftümüz Orhan GENÇ’in “Ana Hatları İle Hac ve Umre Menasıki, Hz. Peygamber (S.A.V), Mescid-i Nebevi ve Medine” konulu konuşması ile başladı.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Nihat KÖK “Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı, İbadet Bilinci ve Hac İbadeti” konuları ile devam etti.

20.06.2018 Çarşamba günü de, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Emre KESKİN, “Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada yaşama Bilinci, Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Temizlik” konuları hakkında hacı adaylarını bilgilendirecek.

Ayrıca İl Vaizi Zeynep AKMAN tarafından “Kadınlara Özgü Konular”, Sağlık Müdürlüğü Eğitim Hemşiresi İsmihan ÖZTÜRK tarafından da “Temel Sağlık Bilgileri” verilecek.

İki günlük seminer sonunda hacı adaylarına Menenjit Aşısı yapılacak.