25.04.2018

İl Müftüsü Orhan GENÇ Çanakkale Programlarına Katıldı.

Çanakkale Savaşları'nın 103. yılı kapsamında, şehitleri anmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale” sloganı ile 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan "57. Alay Vefa Yürüyüşü" ilimizde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Çanakkale Zaferi'nin 103’üncü yılı etkinlikleri  çerçevesinde "57. Alay Vefa Yürüyüşü"  tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yapıldı.

25.04.2018 Çarşamba günü ilk program Kültür Mahallesi Camiinde yapıldı. İl Müftüsü Orhan GENÇ’in kıldırdığı sabah namazından sonra Din Görevlileri tarafından okunan tekbir salavat ve ilahilerden sonra günü anlam ve önemine binaen şehitlik ve vatan sevgisi hakkında sayın Müftümüz duygusal bir konuşma yaptı. Sabah Namazı ve vaazın ardından, katılımcılara 57. Alay’ın yemeği olan yarma çorbası ikramında bulunuldu.

Şehitler Mezarlığı'nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda  Muharrem Yılmaz tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem,  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Çanakkale Zaferi’nin 103. yılı etkinlikleri kapsamında, şehitleri anmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale” sloganı ile 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan "57. Alay Vefa Yürüyüşü"  İl Müftüsü Orhan genç tarafından yapılan dua ile son buldu.

Programlara Vali Aydın BARUŞ, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan AĞCAN, Cumhuriyet Başsavcısı Önder YAMAN, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan ERDOĞAN, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nadir ÇELİK, İl Müftüsü Orhan GENÇ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin ERTEM, daire müdürleri öğrenciler ile vatandaşların katıldı.