18.04.2018

Kur’an Kursları Öğrencileri Arası Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an Kursları’na katılımı artırmak, öğrencilerin itikat, ibadet ahlak ve siyer gibi temel bilgileri öğrenmeye, Kur’an-ı Kerim’i güzel okumaya teşvik etmek amacıyla, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Başkanlığımıza bağlı Kur’an Kursları’nda okuyan kız-erkek öğrenciler arasında “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması” yapılaması ile ilgili programlar çerçevesinde, 18.04.2018 Çarşamba günü İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda bir yarışma düzenlendi.

Komisyon Başkanlığı’nı İl Müftü Yardımcısı Nihat KÖK’ün yaptığı, Vaizler Zeynep AKMAN ve Hatice Büşra TÜRCAN ÇİFTÇİ’nin komisyon üyesi olduğu, İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an Kurslarında eğitim - öğretim gören 18 yaş altı ve 18 yaş üstü erkek ve bayan öğrenciler arasında ayrı ayrı yarışmalar yapılmış olup,

18 yaş altı bayanlarda: Mudurnu İlçesi Taşkesti K. Kursu Öğrencisi Lale YANIK,

18 yaş altı erkeklerde: Göynük İlçesi Ali Ericek Vakfı K. Kursu öğrencisi Ömer Faruk KARAR

18 yaş üstü bayanlarda: Gerede İlçesi Hacı Halil Efendi K. Kursu öğrencisi Sema ÜSTÜNDAĞ 1. olmuşlardır.

Yarışmaların sonunda bütün öğrenci ve öğreticilere İl Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler verilmiştir.

NOT: 18 yaş altı erkeklerde 1. olan Ömer Faruk KARAR Kocaeli İlinde yapılacak olan Bölge Yarışmasında İlimizi temsil etmeye hak kazanmıştır.