02.04.2018

Bolu İl Müftülüğü Borazanlar Hacı Mehmet Kur’an Kursu’nda Hafızlığını Tamamlayan 36 Hafız İçin İcazet Merasimi Düzenlendi.

İl Müftülüğümüze bağlı olarak hizmet sunan Borazanlar Hacı Mehmet Kur’an Kursumuzda Hafızlık eğitimlerini başarı ile tamamlayan 36 öğrencimiz için 31.03.2018 Pazar günü                  17 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda icazet programı gerçekleştirildi.

Bolu halkının yoğun ilgi gösterdiği programa, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin BİÇER, Vali Aydın BARUŞ’un eşi, İl Müftüsü Orhan GENÇ, Belediye Başkanı Alaattin YILMAZ’ın eşi, İlçe Belediye Başkanlarının eşleri, İl Müftü Yardımcılarının Eşleri, İlçe Müftülerinin eşleri,  Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenciler, öğrencilerin aileleri katıldı.

Bursa Orhangazi Kur’an Kursu Öğreticisi Emine KAPLAN’ın Kur’an-ı Kerim okuması ile başlayan programda, İl Müftüsü Orhan GENÇ açılış konuşması yaptı. Sayın GENÇ konuşmasında: “Bu gün çok mutlu bir gün. Kur’an-ı Kerim yeryüzüne indirilişinden eksiksiz olarak günümüze kadar geldi. Allah Rabbimiz O’nu biz indirdik ve onu koruyacak biziz buyurmuştur.

Kur’an-ı Kerim Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in yaşayan bir mucizesidir. İlahi kitap olarak ezberlenen tek kitap Kur’an-ı Kerimdir. Dünyada şu ana kadar en fazla basılan kitap Kur’an-ı Kerimdir. Kur’an-ı Kerim öyle bir kitaptır ki okunması ibadet, dinlenmesi ibadet, yazılması ibadettir.

Bir kimse Allah ile konuşmak istiyorsa Kur’an-ı Kerim okusun. Ayrıca Allahü Teala “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir” buyurmuştur. Bu emre uyup çocuklarını bize emanet eden siz değerli ailelere çok teşekkür ederim. Bu vesile ile başta bütün ailelere hafızlık süresi boyunca çocuklarla ilgilenen Kur’an-ı Kursu Öğreticilerimize ve sevgili çocuklarımıza hayırlı olsun. Bugün 36 öğrencimiz hafızlık eğitimlerini tamamladılar ve mezuniyet belgelerini almaya hak kazandılar. Kendilerini ve öğreticilerini tebrik ediyorum” dedi.

Sayın GENÇ’in konuşmasından sonra hafızlığını tamamlayan 36 öğrenci ve onları yetiştiren Kur’an Kursu Öğreticileri tekbirler ile salona girdiler. Öğrencilerin tanıtımı yapıldı ve sırayla sureleri ve ezberlerini okudular. Bireysel ve toplu olarak İlahi, tekbir ve salavatlar getirdiler.

Program sonunda Hafızlık Belgesini almayı hak eden öğrencilere protokol tarafından  hafızlık belgeleri, laptop, kitap seti, altın ve çeşitli hediyeler verildi.