16.03.2018

İl Müftülüğümüz Mihmandarlığında Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İşbirliğiyle Afrin ve Çanakkale Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı. 2018 Yılı Çanakkale Zaferi kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen program birçok anlamlı konuyu bünyesinde topladı.Programda ilk olarak Cezaevi Vaizi Selim İç Fetih süresinden ayetler okudu. Kur'an tilavetinin ardından Cezaevi Vaizi İrfan Yağız tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Çanakkale Zaferi hakkında sunum yapıldı. Yaklaşan Üç Aylar ve Regaib Kandili hakkında bilgi verildi.Sunumun ardından Bolu T Tipi Kapalı Cezaevi ve İl Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen "Dinim İslâm" adlı bilgi yarışması yapıldı.

İlimiz T Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülere yönelik faaliyetler çerçevesinde, birinci aşaması 27 Şubatta yapılan bilgi yarışmasında 54 kişi içerisinden ilk 4'e kalan yarışmacılar 13.03.2018 tarihinde konferans salonunda sıralama için yarıştılar.Yarışma neticesinde dereceye girenlere İl Müftülüğü tarafından çeşitli ödüllerle kitap seti hediye edildi.Programda ayrıca Bolu İl Müftülüğü Şube Müdürleri İhsan Subaş ve Lütfi Ekici ile cezaevi müdürleri düzenlenen programdan ve cezaevindeki din hizmetlerinden duydukları memnuniyeti ifade eden konuşmalar yaptılar.Program, ödül takdimi ve mahkumlar tarafından başta Çanakkale ve Afrin olmak üzere tüm şehitlerimiz için okunan 40 Hatmi Şerif'in duasının yapılması ile sona erdi.