18.10.2017

Piyade Uzman Çavuş İlhan Sezer Tekbir ve Dualarla Defnedildi

Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde PKK’lı teröristlerin hain saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İlhan Sezer’in cenazesi 17.10.2017 Salı günü memleketi Gerede de defnedildi.Gerede Merkez Yeni Camii’nde ikindi namazını müteakip İl Müftüsü Orhan Genç tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, ilçeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Nuhören köyüne getirildi. Baba evinde helallik alındı. Sonra cenazeye katılan ve şehidin kuzeni olan Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan ile yakınları taziyeleri kabul etti. Şehidin naaşı, daha sonra köy mezarlığına tekbirler ve dualarla defnedildi.

Törene başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacı Müftüoğlu, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu 2. Komando Tugayı Komutan Vekili Albay Albdülkadir Kavuncu, Kara Kuvvetleri Komutanlığını temsilen 58. Topçu Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ahmet İbiş, Bolu İl jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, AK Parti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü ile CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Müftüsü Orhan Genç, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz, İlçe Müftüleri, şehdin ailesi, akrabaları,  Bolu’dan ve çevre İllerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.