26.07.2017

Uluslararası Sandallar Kız Kur’an Kursumuzda Hafızlık İcazet Programı

İl Müftülüğümüze bağlı olarak Uluslararası hizmet sunan Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursumuzda Hafızlık eğitimlerini başarı ile tamamlayan Kazakistan, Tacikistan, Rusya, Özbekistan, Gürcistan, Kırgızistan ve Azerbaycan uyruklu 31 ve Türk uyruklu da 21 olmak üzere toplamda 52 öğrencimiz için 25.07.2017 Salı günü Sandallar Kız Kur’an Kursu Salonunda icazet ve taç giyme programı gerçekleştirildi.

Programa, Vali Aydın BARUŞ’un eşi Nagehan BARUŞ, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin YILMAZ, Bursa İl Müftüsü İzani TURAN, Bolu İl Müftüsü Orhan GENÇ, konuşmacı olarak DİB Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ, İslam Dünyası STB Kazakistan Koordinatörü ve Türkiye-Kazakisan Dostluk Fahri Konsolusu Halilullah Majan, Kazakistan Diyanet İşleri Temsilcileri, Kurum Müdürleri, Müftü Yardımcısı Nihat KÖK, Şube Müdürleri, Müftülük Kur'an Kursları Dernek Başkanı Mehmet Acar, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Merkez Bölge Yatılı K. Kursu Mescidi İmam-Hatibi Ali EROL tarafından Kuran-ı Kerim ile devam etti.

İl Müftüsü Orhan Genç açılış konuşmasında; “Yaklaşık 5 yıldır uluslararası hizmet veren Kur’an Kursumuzdan bugüne kadar çeşitli ülkelerden 133 yabancı uyruklu öğrencimiz mezun oldu. Bugün de 31 yabancı uyruklu öğrencimiz hafızlık ve dini bilgiler eğitimlerini tamamladılar ve mezuniyet belgelerini almaya hak kazandılar. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Programda mezun olan Kazakistan, Tacikistan, Rusya, Özbekistan, Gürcistan, Kırgızistan ve Azerbaycan uyruklu 31 öğrenci ile 21 Türk öğrenci olmak üzere toplamda 52 öğrenciye mezuniyet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Programda ney dinletisi ve sema gösterisi yapıldı. Akabinde ise İl Müftülüğü Cezaevi Vaizi İrfan YAĞIZ tarafından dua yapıldı.

650 kişinin katıldığı program sonunda bütün katılımcılara, öğrencilere ve ailelerine yemek ikram edildi.